Olin jo pitkään miettinyt, että pitäisikö minun laittaa vanhat yksärikirjeet jonnekin nettiin näkyville, kun ne kerran kaikki edelleen olivat tallessa sähköpostin kansioissa. Blogivillitys ja VRL:n talliarvostelun yksityistallien arvosteluperiaatteet (mm. tallipäiväkirjasta toimintapisteitä) lopulta innostivat minut alkamaan hommaan, kun kerran tähän voin koota kaikki vanhat tekstit yhteen ja alkaa kirjoittaa tallipäiväkirjaa!

Kaikki yksärikirjeet vuoden 2005 ensimmäisestä lähtien löytyi ja laitettiin tänne blogiin oikeille päivämäärilleen. Samalla tuli selailtua hieman tallin historiaa ja innostuin jopa lisäilemään mm. vanhoja päiväkirja- ja päivitysmerkintöjä niitä erinäisistä tiedostoista löytäessäni (mm. kaikki 2006 vuoden päivitysmerkinnät).

Samoin lisäsin tänne parin vanhan yksityishevosen omistajan kirjoittamat päiväkirjamerkinnät Divine Angelin tallipäiväkirjasta. Mm. Divinen ensimmäisen yksityishevosen, AR Haltiaunen (muutti talliin lokakuussa 2005) päiväkirjaa.

Ennen tuota lokakuuta 2005 ei ole säilynyt oikein mitään tekstejä, vanhat omien hevosten päiväkirjatkin katosivat edellisen tallifoorumiversion mukana. Mitään sen suurempiä päiväkirjatekstejä ei kyllä silloin kirjoitettukaan, Divinehän aloitti toimintansa vain 8 karsinaisena pikkutallina joka oli omistajan omien hevosten koti, ei mitään muuta.

Vanhoja yksärikirjeitä lukiessani tuli mieleen kaikkia unohtuneita suunnitelmia, joita tästä voisi alkaa jopa toteuttelemaan. Lisäksi mieleen muistui näitä tuhoon tuomittuja suunnitelmia, kuten tallityöntekijät. Ideana kiva, mutta työntekijöitä (ja aktiivisia sellaisia) löytyi tuskin mistään. Welho pankkitilikin piti hankkia, mutta tulin lopulta siihen tulokseen että se vain hankaloittaisi toimintaa ja rajoittaisi liikaa.

Tilillisethän ovat joka suhteessa huonommassa asemassa kuin tilittömät, joilla rahavarat ovat äärettömät. Tilitön esim. voi kisata osallistumismaksuista välittämättä, tilillinen joutuu miettimään mihin osallistuu, ja esim. laatuarvosteluun vaadittavien sijoitusten kokoon kerääminen muodostuu kovin hintavaksi jos kaikista peritään osallistumismaksut.

Muttajoo, Divine pysyy tilittömänä eli äärettömän rikkaana:P Ja aloittaa nyt elämänsä myös blogin kautta! Oli todella antoisaa käydä tutkimassa tallin menneisyyttä, sieltä paljastui monta unohtunutta ideaa ja ajatusta joita voisi lähteä kehittämään..

Kolme vuotta me ollaan jo porskutettu, 10.7.05 lähtien:) Vasta viisivuotissynttäreillä pidetään bileet!