Kirjoittanut Suvi, AR Haltiaunen omistaja.

Tulin taas tallille suoraan koulusta. Ilma oli leuto ja sateinen - kuten viimeisen viikon ajan lähes kaikki päivät. Ei varsinaisesti satanut, mutta ilma oli hyvin kostea.

Hain Unen tarhassa, joka oli viety sinne ilman loimea. Ei se minua haitannut, oikeastan loimi olikin melko turha näin lämpimillä keleillä. Todellinen tarve loimelle suomenhevosella alkaa olla vasta -20 asteen lämpötilassa. Uni oli kuitenkin märkä, ja jouduin kuivaamaan sitä ennen ratsastusta. Koska eilen oltiin reenattu melko lujasti, tänään otettaisiin kevyemmin, olihan Uni vielä 3-vuotias, vaikkakin muutaman päivän kuluttua täyttäisi neljä.

Harjasin Unen ja satuloin sen. Talutin sen maneesiin, sillä kenttä oli liukas ja paskainen. Mentiin käyntiä alkulämmittelyt ja ravattiin hieman verryttelyksi. Harjoittelin tänään siirtymisiä ja taivutuksia. Menin paljon pohkeenväistöä, ympröitä, suunnanvaihdoksia ja ravi-pysähdys-ravi-siirtymisiä. Olin nimittäin päättänyt osallistua marrakuun lopulla ensimmäisiin kisoihin Unen kanssa. Pitäisi harjoitella ahkerasti.

Uni tuntui herkältä ja reippaalta. Kun kaikki alkoi sujumaan hyvin, pohkeenväistö meni ravissakin puhtaasti, nousin äkkiä pois selästä ja taluttelin sitä tallipihassa jonkin aikaa, kunnes vein sisälle.
Otin varusteet pois ja pesin Unen jalat. Sen märkiin jalkoihin oli tarttunut maneesin hiekkaa, joten pesin ne. Sen jälkeen kuivasin jalat ja palautin Unen tarhaansa.

Järjestelin vähän aikaa kaappiani ja heitin ämpäriin kaikki pestävät kamppeet. Sinne lensi pari harjaa, pintelit ja omat käsineeni. Tein myös tarkastuksen satulahuoneeseen. Ainakin Unen koulusatula vaatisi hieman puhdistustoimenpiteitä. Samoin kuin suitset. Ne pesisin myöhemmin. Kävin huuhtelemassa käsineet, pintelit ja harjat. Käsineet ja pintelit ottaisin vielä kotiin peukonepesua varten, mutta harjoja en viitsinyt kummemmin pestä. Rapakelien loputtua pitäisikin siivota kunnollain kaikki varusteet.